
جوجه کشیرویان گستر، مرجع تحقیقات و آموزش جوجه کشی …
|
![]() |
جوجه کشیرویان گستر، مرجع تحقیقات و آموزش جوجه کشی …
|
![]() |
همانطور که در مطالب قبلی گفته شد یکی از ارکان اصلی در ماشین جوجه کشی مجهز بودن دستگاه به یک سیستم یا منبع حرارتی مطمئن و قابل کنترل میباشد.
خصوصیات یک سیستم گرمایی ایده آل برای ماشین جوجه کشی :
۱- متناسب بودن با ابعاد و حجم دستگاه جوجه کشی
۲- فاصله و محل قرار گیری مناسب نسبت به تخمها
۳- راندمان بالا
۴- تامین حرارت مطلوب و مورد نیاز دستگاه در کوتاهترین زمان بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخم و جنین
۵- پخش یکنواخت حرارت به نحوی که تمام تخمها در شرایط دمایی نرمال و یکسان قرار بگیرند
ساده ترین شکل مکانیزم تامین و کنترل حرارت بطور واضح در مبحث آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی کتاب حرفه و فن سال اول راهنمایی آورده شده است به نحویکه یک لامپ بعنوان منبع حرارتی و دریچه هایی برای خروج حرارت اضافی و ثابت نگه داشتن دما در بدنه دستگاه تعبیه شده است.
در ساخت دستگاههای پیشرفته و حرفه ای نمیتوان به لامپ و دریچه و . . . اکتفا و اطمینان کرد، هرچند به لحاظ آموزشی، عملا” ماشین جوجه کشی موضوع کتاب حرفه و فن سال اول راهنمایی قابلیت جوجه درآوری دارد.
اجزاء تشکیل دهنده ی سیستم تامین و کنترل دما در اکثر دستگاههای جوجه کشی:
۱- المنت یا هیتر
۲- فن یا دمنده
۳- ترموستات یا دماپا
۴- دیمر
::: المنت یا هیتر
یکی از نکات اصلی در ساخت دستگاه جوجه کشی انتخاب المنت یا هیتری متناسب با حجم محفظه جوجه کشی است به نحوی که توانایی تامین حرارت مورد نیاز محفظه را در کوتاهترین زمان ممکن بدون وارد کردن شوک حرارتی به تخمها، داشته باشد.
::: فن یا دمنده
وظیفه فن و هدف از بکار گیری آن در ساخت دستگاه جوجه کشی جابجایی و یکنواخت کردن هوا در محفظه است و بطور مشخص فن در سیستم حرارتی ماشین جوجه کشی وظیفه ی دمیدن هوا به المنت جهت گرم شدن در حد مطلوب، همچنین یکنواخت کردن دمای محفظه را بر عهده دارد که بسته به اندازه، ظرفیت و حجم دستگاه و محفظه میتوان از یک یا چند فن یا دمنده با دورهای متناسب و قدرت جابجایی هوای مشخص، استفاده کرد.(به مبحث تهویه رجوع شود)
::: ترموستات یا دماپا
بطور قطع میتوان گفت یکی از حیاتی ترین اجزای دستگاه جوجه کشی، ترموستات است، امروزه ترموستات ها یا دماپاها با قابلیتها و ساختارهای متنوع و متفاوتی مشاهده میشوند اما همگی یک وظیفه دارند، کنترل دما.
امروزه غالبا” ترموستات یا دماپا که در ساخت ماشین جوجه کشی استفاده میشود دونوع است:
:: ترموستات مکانیکی که از یک قسمت مکانیکی متصل به یک رله یا کلید الکتریکی تشکیل شده است و در خوشبینانه ترین حالت دارای خطا تا یک درجه سانتیگراد است از این رو کاربرد زیادی ندارد هرچند حداقل انتظارات را برآورده خواهد کرد و بیشتر در دستگاهها با ظرفیت کم قابل استفاده است .
:: ترموستات دیجیتال با دقت فوق العاده و درصد خطای حداکثر ۲ دهم (۰/۲) درجه سانتیگراد، این ترموستاتها بسیار متنوع هستند و همگی آنها از مداری مشتمل بر چندین قطعه ی الکترونیکی از قبیل ترانزیستور، خازن، دیود، چیپهای (آی سی های) برنامه ریزی شده و یک سنسور حساس به دما تشکیل شده اند
::: دیمر
دیمر به مدار الکترونیکی گفته میشود که با کنترل جریان ورودی به المنت، وظیفه ی کنترل گرمای تولیدی توسط المنت و جلوگیری از سرخ شدن و به هم خوردن تعادل حرارتی را بر عهده دارد، گرم شدن سریع و بیش از حد المنت باعث بروز خسارتهای غیر قابل جبرانی به جنین میشود و بسیاری از سازندگان خانگی این دستگاهها با آن دست به گریبان بوده و هستند که با بکارگیری یک دیمر در سر راه المنت این نقیصه قابل جبران است.لازم به ذکر است دیمر با ظرفیت های مختلفی در بازار موجود است حتما” دیمر متناسب را تهیه نمایید.
روش نصب سیستم حرارتی و مکانیزم کنترل دما
در بالا با اجزای تشکیل دهنده سیستم تامین و کنترل حرارت آشنا شدید، حال با لحاظ کردن نکات ذیل میتوان اقدام به طراحی و نصب اجزا اقدام کرد:
:: سنسور را باید در محلی هم تراز با تخمها نصب کرد تا دمای اطراف تخمها با سنسور یکسان باشد و کنترل بطور دقیق اعمال شود.
:: بهتر است المنت در بالا ی محفظه و با فاصله مناسب از تخمها نصب شود تا شوک حرارتی به تخمها وارد نشود.
:: چرخش فن و قدرت جابجایی هوا توسط آن باید متناسب با حجم محفظه باشد زیرا جابجایی و جریان شدید هوا موجب نقصان رطوبت و افزایش تبخیر از سطح تخمها شده وتبعات منفی به دنبال دارد.
:: تنظیم قدرت المنت بسیار حیاتی است و گرم شدن بیش از حد آن باعث میگردد حتی در صورت قطع جریان توسط ترموستات، حرارت بیش از حد به محفظه اعمال شده و شوک حرارتی شدید به جنین وارد میکند.
امید است مطالب فوق مورد استفاده علاقمندان قرار گیرد.
منبع: واحد آموزش و تحقیقات eggborn
:::انتشار مطالب با ذکر منبع بلا مانع است:::
با سلام و عرض خسته نباشید
من واسه یه دستگاه پنجاه تایی بلدرچین به ابعاد ٣۵*۴٠*٣٠ یه المنت فنری ١٠٠ وات به قطر دو میلیمتر و به طول ٣۵ سانت گرفتم که البته فروشنده گفت باید طولش رو دو برابر کنم تا المنت نسوزه
حالا میزان حرارت المنت خیلی کمه و از فاصله ی ده پونزده سانتی حرارتی احساس نمیشه
این حرارت میتونه واسه دستگاه من مطلوب باشه ؟
المنت میله ای و الومینیومی رو هر چقدر گشتم گیرم نیومد
شما چه راهکاری پیشنهاد میکنید ؟
با تشکر
سلام، ممنون
آزمایش کنید ببینید محفظه جوجه کشی رو گرم میکنه یا خیر.
از فروشگاه سایت خرید کنید با پست یا باربری برای شما ارسال خواهد شد.
پاینده باشید
با سلام مجدد
اگر از یک ترموستات انالوگ استفاده کنم که دمای دستگاه رو بین ٣۴ تا ٣٨.۵ نگه داره به نظرتون از ۵٠ تا تخم بلدرچین صد درصد نطفه دار چندتا جوجه در میاد؟
یعنی کسی نیست جواب منو بده ؟؟؟
با سلام
سوالتون چی هست؟
سلام
اگر از یک ترموستات انالوگ استفاده کنم که دمای دستگاه رو بین ٣۴ تا ٣٨.۵ نگه داره به نظرتون از ۵٠ تا تخم بلدرچین صد درصد نطفه دار چندتا جوجه در میاد؟
و اینکه یه المنت فنری ١٠٠ وات هفتاد سانتی خریدم ولی نمیدونم چه جوری بچسبونمش به سقف دستگام
به چوب و گچ وصلش کردم ولی سوختن
جنس دستگام و سقفش از کائوچو هست
با تشکر
سلام
نمیشه حدس زد دوست عزیز، هر چقدر از شرایط استاندارد فاصله گرفته شود احتمال کاهش راندمان جوجه کشی و افزایش تلفات هست.
باید با کمک یک فرد آشنا به امور فنی اقدام به اینکار (نصب المنت) کنید.
موفق باشید
سلام میشه راهنمایی کنید برای ۱۸۰۰ عدد تخم مرغ چه میزان هوا در محفظه ۱متر در ۸ در ارتفاع ۲ متر نیاز هست
بنظرتون فن ها چند عدد و دریچه ورودی به چه میزان باشد
سنسور رطوبت و دما دقیقا در چ ارتفاعی نصب شود
با سلام
برای این دستگاه جوجه کشی ۴ عدد سوراخ با قطر حدود ۳۰ میلیمتر (۲ سوراخ روی دیوار جانبی یک طرف بالا و ۲ سوراخ روی دیوار جانبی طرف دیگر پایین) تعبیه کنید.
سنسور ها را نزدیک ورودی فن گردش هوا نصب کنید.
از مقالات کامل آموزشی و دیدگاههای موجود در این سایت برای طراحی دستگاه جوجه کشی استفاده کنید.
موفق باشید
باعرض سلام من یک دستگاه جوجه کشی بظرفیت ۵۸۸ مرغ دارم ۱-المنت ۶۰۰وات همراه دیمر جهت کم کردن دمای زیاد.روبروی فن ۵پره ای درقسمت پایین.۲یک فن دیگر مشابه دربالای فن قبلی.۳ابعاددستگاه ۸۵در۸۵باارتفاع۱۱۰٫سانتیمتر.۴تامین رطوبت توسط دستگاه بخار سرد۸لیتری که توسط لوله ظرفشویی وصل شده.۵-تهویه توسط سه سوراخ ۳سانتی.دوتادربالاویکی درپایین دستگاه انجام می شود.۶ راک به موازات در۷طبقه قراردارد.۷جهت تطابق رطوبت ودماازرطوبت ودماسنج دیجیتال المانی به عنوان مرجع استفاده شده.ولی دردستگاه .بالا وپایین اختلاف دما ورطوبت وجود داره .لطفا راهنمایی بفرماید.ممنون
با سلام
دستگاه جوجه کشی ساخت کجاست دوست عزیز؟
باعرض سلام ساخت شرکت ص ن خ ۶۰۰ تایی که قبلا برد خود دستگاه جوجه کشی فاقد کنترل رطوبت بود.وتنها نمایشگر رطوبت داشت .باارتقادادن .کنترلر دستگاه جوجه کشی .دارای فن اظطراری وکنترل دماورطوبت .نمایشگر تاریخ .انتخاب پرنده.وهمچنین تنظیم کننده چرخش راکهاوغیره .توسط اینجانب شد.ولی همچنان اختلاف دما درپایین دستگاه تاحدود ۴۰ درجه نیز میرسید.بانصب دیمر .به ۳۸٫۴۰کمترشده.که بازهم زیاد است.از وقت وحوصله ای که دراختیار بنده میگذارید ممنونم
اقای دارابی عزیز کنترلر که برروی دستگاه جوجه کشی نصب کردم از شرکت پ کد … هست جهت اطلاع .سپاسگذارم
باعرض سلام مجدد جناب دارابی عزیز باسری کردن ۴ عدد المنت ۳۰۰ واتی بصورت دوتایی مشکل اختلاف دما تقریبا حل شد .ولی دستگاه باید حدود ۶تا۷ ساعت کار کنه تا به درجه ۳۲٫ برسه یعنی بابازشدن درب دستگاه باید مدت طولانی .طی بشه تابه درجه فوق برسه . در ضمن دمای محیط دستگاه۲۲درجه ورطوبت ۵۰% میباشدممنون.
با عرض سلام.دستگاه ۲۰۰۰ تایی وقتی به بالا گردش داره دما ۳۷/۵ و رطوبت مناسب اما وقتی به پایین گردش داره دما۳۶/۷ و رطوبت هم میره بالا با یه نمونه تنظیم دلیلش رو میخواستم. با تشکر
“سلام من درافغانستانم اینجاترموستات برای دستگاه جوجه پیدانمیشه چی بایدکنم؟”
=================
با سلام
امکان ارسال برای افغانستان هست
لطفأ تناس بگیرید