تامین و کنترل رطوبت در ماشین جوجه کشی

همانطور که قبلا” نیز اشاره شد یکی از ارکان تشکیل دهنده ی دستگاه جوجه کشی مکانیزم تامین رطوبت است، گاه ممکن است این رطوبت توسط یک ظرف آب تامین شود که در اکثر دستگاهها اینگونه مرسوم است یا بوسیله دستگاه اندازه گیری دیجیتالی، میزان رطوبت سنجیده شده و در صورت نیاز آب بوسیله ی پمپی با فشار و به صورت پودر به محیط اضافه شود و روش دیگری که مدتی است بکار گرفته میشود استفاده از دستگاههای رطوبت ساز یا مه ساز یا بخار سرد آلتراسونیک که مبتنی بر مدارات الکترونیکی بوده و با استفاده از سرامیکهای پیزو الکتریک که تحت شرایط تعریف شده با استفاده از امواج آلتراسونیک آب را به ذرات بسیار ریزی تبدیل کرده و همانند مه به محیط تزریق میکند، از مزایای این روش میتوان به تامین سریع رطوبت بدون ایجاد قطره روی اجزاء دستگاه اشاره کرد.

تامین رطوبت با استفاده از ظرف آب

همانطور که میدانید میزان رطوبت محیط ارتباط مستقیمی با منابع آب موجود در محل و میزان تبخیر آب دارد، حال اگر در محیطی با دمای مشخص بتوان میزان تبخیر را کنترل کرد میشود رطوبت را نیز در حد مورد نیاز حفظ کرد و در صورت لزوم افزایش یا کاهش داد .

کنترل سطح در ظرف آب

اگر کف ظرف آب بصورت شیب دار باشد با بالا یا پایین رفتن عمودی سطح آب در ظرف، میزان تماس آب درون آن با هوا و پیرو آن میزان تبخیر نیز تغییر میکند و از آن بعنوان روشی برای کنترل رطوبت میتوان استفاده کرد، بطور کلی کنترل سطح تماس آب با هوای محیط در دمای مشخص تعیین کننده ی میزان رطوبت است، سطح تماس بیشتر یعنی تبخیر بیشتر و تبخیر بیشتر برابر است با رطوبت بالاتر و برعکس.

کنترل دمای آب و تامین رطوبت

یکی دیگر از راههای کنترل رطوبت، کنترل دمای آب درون ظرف و پیرو آن بالا بردن میزان تبخیر با افزایش دمای آب و افزایش رطوبت و بالعکس است. برای گرم کردن دمای آب نیز میتوان از روش قرار دادن المنت حرارتی عایق شده درون ظرف آب استفاده کرد و حال اگر حرارت المنت را بتوان بوسیله دیمر کنترل کرد، پیرو آن دمای آب، میزان تبخیر و اندازه ی رطوبت قابل کنترل است، لازم بذکر است این روش موجب بالا رفتن مصرف انرژی خواهد شد همچنین سرعت بالا بردن رطوبت بعد از باز و بسته شدن درب دستگاه تقریبا” کند است.

استفاده از دستگاه مه ساز یا رطوبت ساز یا دستگاه بخار سرد آلتراسونیک برای تامین رطوبت

یکی از روشهای مطمئن برای تامین رطوبت استفاده از دستگاه بخار سرد است اما لازمه ی استفاده از این روش بکار گیری یک عدد رطوبت سنج دیجیتال مرتبط با دستگاه رطوبت ساز است، بدین ترتیب میزان رطوبت بطور ثابت و دقیق بدون بروز نوسانات دما یا تشکیل قطره بر روی اجزا در حد مجاز تعیین شده توسط کاربر باقی خواهد ماند و بطور قطع روشی قابل اطمینانی جهت تامین رطوبت است.

در پایان لازم بذکر است در گذشته و حال تأمین و کنترل رطوبت در دستگاههای جوجه کشی به طرق مختلفی صورت گرفته است که در اینجا به شرح متداولترین آنها پرداختیم.

امید است مطالب فوق مورد استفاده علاقمندان قرار گرفته باشد.

منبع: واحد آموزش و تحقیقات eggborn

رطوبت سنج دیجیتال samwon

رطوبت ساز آلتراسونیک

دماسنج، رطوبت سنج آنالوگ

:::انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است:::


بازدید 54,729 | ۲۰۰ نظر
  1. محسن
    خرداد ۳۱ام, ۱۳۹۰ در ۲۲:۰۲ | #1

    سلام یه سوال در مورد جوجه کشی دارم
    من یه دستگاه جوجه کشی برقی دارم که توسط المنت اب را بخار و توسط فن تهویه انجام میدهد دستگاه به صورت دستی هر ۸ ساعت یک بار چرخش شانه ها را انجام میدهم. ۳۰۰ تخم را برای بار اول در ان قرار دادم و در روز ۱۸ جوجه ها شروع به شکستن تخم کردن و ظاهرا همه چیز درست پیش می رفت روز ۱۹ تعدادی بیرون امدند ولی به نظر نارس بودند و از روز ۲۰ به بعد جوجه ها داخل تخم مردند به نظر شما دلیل ان چه میتواند باشد
    لازم به ذکر است که جوجه ها در روز ۱۹ خشک نمیشدند و تا چندین ساعت بعد هم تغییری نمیکردند به نظرتان رطوبت زیاد و عدم تنظیم درست رطوبت میتواند دلیل شده باشد یا …؟پیشاپیش از راهنماییتان متشکرم

    محسن IP Address is : 95.82.11.26
    • admin
      تیر ۱ام, ۱۳۹۰ در ۰۸:۳۳ | #2

      با سلام
      تجربه نشان داده است چرخاندن تخمها هر ۱ ساعت بهترین نتیجه را دارد ، قید نکردید دستگاه شما چه مشخصاتی دارد اما چرخاندن تخمها در مقیاس زیاد بصورت دستی توجیهی ندارد و باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد که در مقالات سایت موجود است بطور کلی شکستن تخمها در روز ۱۸ نشان از بالا بودن درجه حرارت دستگاه دارد و چسبندگی جوجه ها معمولا به دلیل رطوبت بالا اتفاق می افتد ، دوست عزیز نشانه هایی که اعلام فرمودید به عوامل زیادی بستگی دارد که در ذیل به برخی اشاره میکنم :
      ۱- بیرون آمدن نا منطم و آشفته جوجه ها _ دلایل (الف) حرارت خیلی بالا (ب) اختلاف گسترده در بین سن تخمها (ج)خشک بودن بیش از حد غشاها در هنگام سوراخ کردن پوسته
      ۲- نطفه های مرده(جنین های کامل شکل گرفته ای که بدون سوراخ کردن پوسته مرده اند) _ دلایل (الف) درجه حرارت نادرست دستگاه جوجه کشی (ب)عدم تهویه مناسب (ج)چرخش نا مناسب
      لازم به ذکر است از خروج جوجه تا خشک شدن کامل گاه تا ۱۲ ساعت زمان نیاز است . حرارت بالا موجب رشد سریع جنین میشود اما در روزهای آخر جنینها از بین میرود ، به یک نوع دستگاه اندازه گیری اکتفا نکنید و حتما نسبت به صحت کارکرد لوازم اندازه گیری اطمینان حاصل کنید.
      در صورت نیاز به اطلاعات تکمیلی لطفا مشخصات کامل دستگاه جوجه کشی خود را قید کنید
      با آرزوی موفقیت شما

      admin IP Address is : 188.158.91.118
  2. تیر ۱۳ام, ۱۳۹۰ در ۲۲:۳۳ | #3

    سلام.من از یک آکواریوم برای ساخت ماشین استفاده کردم.۱ درجه نوسان دما دارم و در ضمن رطوبت رو به سختی تا ۵۵_۶۰ درجه رسوندم (البته اگه رطوبت سنجم درست نشون بده).اما درباره تهویه و چرخش تخمها هیچ مشکلی ندارم.به نظر شما احتمال به نتیجه رسیدن چقدره؟

    صادق IP Address is : 92.50.40.214
  3. رضا
    اسفند ۱۶ام, ۱۳۹۰ در ۱۲:۰۷ | #4

    سلام من یه ظرف آب توی دستگاه گذاشتم اگه بدون المنت باشه رطوبت۳۰است واگه المنت بزارم ۸۰میشه چیکار باید بکنم
    ممنون

    رضا IP Address is : 91.99.225.253
    • admin
      اسفند ۱۶ام, ۱۳۹۰ در ۲۲:۳۰ | #5

      حرارت المنت را با دیمر کنترل کنید، میزان دمای المنت را میتوان کمتر کرد در نتیجه تبخیر کمتر و رطوبت کمتری خواهید داشت .

      admin IP Address is : 188.159.139.160
  4. رضا
    اسفند ۱۶ام, ۱۳۹۰ در ۱۸:۰۶ | #6

    با سلام دوباره اگه رطوبت دور وبر۷۰باشه مشکلی پیش میاد
    بازم ممنون

    رضا IP Address is : 91.98.81.100
    • admin
      اسفند ۱۶ام, ۱۳۹۰ در ۲۲:۳۰ | #7

      مشکل خاصی بوجود نمیاد اما بهتره رطوبت به میزان توصیه شده باشد . شما از چه نوع رطوبت سنجی استفاده میکنید؟

      admin IP Address is : 188.159.139.160
  5. رضا
    اسفند ۱۷ام, ۱۳۹۰ در ۰۶:۲۷ | #8

    از رطوبت سنج عقربه ای

    رضا IP Address is : 91.99.225.98
  6. reza
    اسفند ۲۵ام, ۱۳۹۰ در ۲۳:۰۵ | #9

    سلام من برای ایجاد رطوبت از یک بخاری آکواریوم استفاده میکنم و دمای اب هم تقریبا ۳۵ درجه هستش میخواستم ببینم در این دما چند درصد رطوبت ایجاد میشود.ممنون اگر به سوال من پاسخ بدهید.

    reza IP Address is : 91.99.202.122
    • admin
      اسفند ۲۵ام, ۱۳۹۰ در ۲۳:۴۳ | #10

      با سلام و احترام
      دوست عزیز، رطوبت به عوامل متعددی مثل دمای آب، سطح آب، حجم محفظه ی جوجه کشی، گردش هوا در محفظه و …بستگی دارد لذا اعلام دقیق میزان رطوبت دستگاه شما با پارامترهایی که قید فرمودید امکانپذیر نیست و توصیه میشود برای اندازه گیری رطوبت حتمآ از یک رطوبت سنج آنالوگ استفاده کنید، ضمنآ اگر رطوبت جوجه کشی مد نظر شماست باید عرض کنم دمای آب با دمای محفظه که عمومآ ۳۷٫۵ درجه ی سانتیگراد است هم دما خواهد شد و ۳۵ باقی نخواهد ماند.
      موفق باشید

      admin IP Address is : 188.158.92.0
  7. مهرابی
    اردیبهشت ۲۹ام, ۱۳۹۱ در ۱۳:۱۴ | #11

    با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز
    درسته که ممکنه هزینه های رطوبت ساز و رطوبت سنج یه کم بالا باشه ولی اگر بعداز ۲۱ روز انتظار مشکلی مثل دوستمون آقا محسن ((( اولین کامنت ))) براتون پیدا بشه هزینه های بوجود آمده بیشتر می شه و ناراحتی که براتون پیش بیاد رو نمی شه جبران کرد… پس بیایید با علم پیش بریم ظرف آب و هیتر و….. پیش پا افتاده و زیاد به صرفه نیست اگر جواب خوب می خواهید بگیرید پس یه کم هزینه اجباریه….. امید به در اومدن تمام جوجه ها از تخم

    مهرابی IP Address is : 2.179.49.39
  8. reza
    خرداد ۵ام, ۱۳۹۱ در ۰۹:۰۴ | #12

    با سلام
    من برای کنترل رطوبت ازیک رطوبت سنج سام وان ویک المنت استفاده کرده ام سر راهش هم دیمر گذاشته ام ولی رطوبت وقتی به۵۵رسید قطع میشه ولی تا۸۵ بالا میره ورطوبت سنج عقربه ای هم۷۰ رو نشون میده به نظر شما چی کار کنم
    ممنون

    reza IP Address is : 91.99.225.177
    • admin
      خرداد ۵ام, ۱۳۹۱ در ۰۹:۲۸ | #13

      با سلام و احترام
      زمانیکه رطوبت سنج المنت رو قطع میکنه هنوز مقداری از حرارت باقیمانده در المنت به ظرف آب اعمال میشه و همین باعث بالا رفتن رطوبت میشود، تا حد امکان بوسیله ی دیمر نسبت به کاهش حرارت المنت داخل ظرف اقدام کنید یا از یک رطوبت ساز آلتراسونیک که رطوبت سریع و دقیقی بدون اعمال حرارت رو تامین میکنه، استفاده کنید.
      موفق باشید

      admin IP Address is : 199.91.173.9
  9. reza
    خرداد ۱۲ام, ۱۳۹۱ در ۱۹:۱۵ | #14

    سلام آقا مهدی من هلالی ام اون رطوبت سازی که ازتون گرفتم رو به یک رطوبت سنج سام وان وصل کردم ورطوبت رو روی۵۵تنظیم کردم ضونا دیفرانسیلش رو هم روی ۵ گذاشتم اما رطوبت بعضی وقتها تا ۶۰ وبعضی وقتها تا۷۰ بالا میره باید چی کار کنم ممنون

    reza IP Address is : 91.98.81.155
    • admin
      خرداد ۱۲ام, ۱۳۹۱ در ۲۰:۰۶ | #15

      سلام جناب هلالی
      رطوبت سنجی که استفاده میکنید چه مارکی هست؟ فن گردش هوا دارید؟ چتر محافظ رطوبت ساز رو نصب کردید که آب به اطراف پاشیده نشه؟ ضمنآ چند ساعتی باید بگذره تا رطوبت یکنواخت بشه. لازم به ذکر هست که برای رطوبت ساز آلتراسونیک که استفاده میکنید حتمآ از آب بدون املاح یا آب مقطر که از خشکشویی ها قابل تهیه است استفاده کنید.

      admin IP Address is : 188.159.143.127
  10. reza
    خرداد ۱۲ام, ۱۳۹۱ در ۲۰:۴۱ | #16

    سلام
    سام وانه -فن دارم ولی به ترموستات وصله چند ساعت هم شده ولی چترو نگذاشته بودم

    reza IP Address is : 91.99.225.101
    • admin
      خرداد ۱۲ام, ۱۳۹۱ در ۲۱:۵۷ | #17

      سلام
      حتمآ برای یکنواخت شدن دما و رطوبت از یک فن برای گردش هوا جدای از ترموستات که بصورت دائم در حال کار باشد استفاده کنید، ضمن اینکه چتر رطوبت ساز رو برای جلوگیری از پاشش آب به اطراف حتمآ نصب کنید. مطمئن باشید مشکل بر طرف خواهد شد.

      admin IP Address is : 188.159.143.127
      • محمدرضا
        تیر ۱۸ام, ۱۳۹۷ در ۰۰:۱۰ | #18

        من ٢تا ظرف گذاشتم تو جعبه ى جوجه کشى که گرما باعث إیجاد رطوبت بشه چیکار کنم که رطوبت موجود کم یا زیاد نشه وَیَا موقعه ى بالا رفتن رطوبت چه کار کنم که رطوبت بالا بره

        محمدرضا IP Address is : 91.98.226.152
        • admin
          مرداد ۱۹ام, ۱۳۹۷ در ۱۶:۱۰ | #19

          سلام
          یکی از روشها کنترل سطح آب هست
          سطح آب بیشتر در دمای ثابت = رطوبت بالاتر و ….

صفحه نظرات

نظر شما چیست ؟

XHTML: شما می توانید از این برچسب ها استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

سوال امنیتی : لازم * *

53 queries in 0٫317 seconds.